ZORGdotCOM

Communicatieadvies + Tekst

De beste dieetapps 29 juli 2014

Filed under: eHealth — harrietmessing @ 7:00 am
Tags: , , ,

afvallen2Er zijn veel handige apps die je kunnen helpen bij het afvallen. Let wel, voor het gebruik van de apps zul je wel gemotiveerd moeten zijn en blijven, wat invoeren van wat je allemaal eet en doet aan lichaamsbeweging kost tijd. Maar het geeft je wel inzicht in je eet- een bewegingspatroon, zodat je ook je gedrag erop aan kunt passen.

CalorieTeller
Met de CalorieTeller vind je alle informatie en voedingswaarden over de voedingsmiddelen die je dagelijks eet. Je kunt invoeren welke maaltijden je eet, welke activiteiten je doet en wat je gewicht is. Zo kun je zien wat je calorie-inname is en wat je op een dag aan energie verbruikt. De app berekent je energieverbruik tijdens rust en slaap met behulp van je lengte en gewicht, daarnaast kun je je activiteiten toevoegen. Zit je op je werk of ben je in de sportschool dan berekent hij wat je hebt verbruikt. Alle voedingsmiddelen die in de Nederlandse supermarkten te krijgen zijn kun je vinden in de app.
Deze app haalde dit jaar de Top 10 bij de Health App Award 2014.
iPhone | iPad | Android | Gratis

Slankcoach
Deze app geeft je dagelijks begeleiding bij het afvallen. In een grafiek kun je jouw gewichtsafname overzien en door middel van persoonlijke coaching blijf je gemotiveerd. De app geeft praktische tips die zorgen dat je gezonder gaat leven en slanker wordt. Je kunt ook je eigen gewichtsverlies vergelijken met andere deelnemers. Zo krijg je een eerlijk beeld en inzicht in je prestaties, wat stimulerend kan werken.
iOS | Android | Gratis

Mijn Eetmeter
Met deze app heb je altijd een eetdagboek op zak. Zet alles wat je eet in de app en je ziet meteen of je niet te veel calorieën eet, en of je wel alle voedingsstoffen binnenkrijgt volgens de Schijf van Vijf. Waar je ook bent, met of zonder internetverbinding. Je krijgt grip op je gewicht met de ingebouwde BMI-meter. Mijn Eetmeter geeft je inzicht in 25 verschillende voedingsstoffen: van vitamines en mineralen, tot vetten en koolhydraten. Alle gegevens komen uit de Levenmiddelendatabank (LeDa) van het Voedingscentrum en RIVM. Hiermee ben je altijd verzekerd van de meest betrouwbare gegevens over je voeding. De app wisselt gegevens uit met de website Mijn Voedingscentrum. Als gebruiker log je in op de app met je inlognaam en wachtwoord. Op http://www.MijnVoedingscentrum.nl vind je uitgebreidere adviezen, meer handige tools, en kun je het dagboek en de resultaten downloaden en printen.
iOS | Android | Gratis

SlimKoken
Deze app van het Voedingscentrum biedt koop-, kook- en bewaartips en heerlijke gezonde recepten op maat. En: recepten speciaal geschikt voor mensen met allergieën zoals voor koemelk, ei en gluten. Ook zorgt het ervoor dat je niet meer klaarmaakt dan nodig is, dus geen voedsel verspilt of de restjes toch maar gaat opeten.
iOS | Android | Gratis

Etikettenwijzer App
In de Etikettenwijzer app van het Voedingcentrum vind je alle e-nummers op een rij. Ook vind je informatie over wat een keurmerk nou precies betekent en over wat er op een etiket moet staan. Zo kun je dus slimmer beslissen wat voor eten je koopt.
iOS | Gratis

Eight glasses a Day
Water drinken helpt bij het afvallen. Door veel water te drinken heb je sneller het gevoel dat je vol zit en heb je minder trek. ‘Eight Glasses a Day’ is een Engelstalige app die je helpt achtb glazen water per dag te drinken. Iedere keer als je water drinkt, druk je op het glas op je smartphonescherm. De app telt voor je af en geeft aan hoeveel glazen je nog moet die dag. De prijs is wat aan de hoge kant voor zo’n simpele app.
iOS | Android | 0,89

Boodschapp
Hoe zuiver is een product, zitten er toegevoegde suikers in en is het A-merk beter dan het huismerk? Boodschapp geeft antwoorden op deze en andere vragen. Samen met een team van onafhankelijk voedingsdeskundigen zijn er 16 criteria opgesteld om zo producten vergelijkbaar en inzichtelijk te maken.
iOS | Android | Gratis

Bewegen
Afvallen gaat natuurlijk niet alleen over wat je eet, maar ook over hoeveel je beweegt. Tienduizend stappen per dag is de norm om fit te blijven. Je kunt een stappenteller of Activity Tracker gebruiken om bij te houden hoeveel je beweegt. Er zijn ook apps die dat voor je doen. In één van de volgende blogs zal ik ingaan op wat er te koop is aan dergelijke apps. 30-45 minuten matige inspanning zoals een stevige wandeling is ook al genoeg om fit te blijven. Wil je afvallen, zal je meer moeten doen. Laat je daarbij vooral goed begeleiden op een sportschool of ga bij een van de vele begeleide trainingsgroepen van diverse sportverenigingen.

Heb je goed tips voor me voor apps die helpen bij afvallen en/of bewegen (al dan niet in combinatie met een meetapparaat)? Laat het me weten via redactie@digitalezorggids.nl.

©2014 Harriët Messing

Dit blog is eerder verschenen op DigitaleZorgGids.

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s