ZORGdotCOM

Communicatieadvies + Tekst

Het lichaam ontdekken met apps voor de iPad 5 augustus 2014

Filed under: eHealth — harrietmessing @ 7:00 am
Tags: ,

life-in-the-womb-a-stunning-visual-guide-screenshot-1Hoe ziet je eigen lichaam eruit vanbinnen. Wat is de functie van al die onderdelen? Er zijn heel veel prachtige apps op de markt die dit aanschouwelijk maken en je meer inzicht geven in je eigen lichaam. Leuk voor tieners, studenten en eigenlijk iedereen die wil weten hoe zijn lichaam in elkaar zit! De apps zijn wat prijziger dan je wellicht gewend bent, maar zijn hun geld dubbel en dwars waard en vele malen goedkoper dan platenboeken. En sommige zijn zelfs gratis. Apps waar je naar kunt blijven kijken!

Het menselijk lichaam – Waarom verbrand ik in de zon, wat gebeurt er in de buik van een zwangere moeder, waarom hebben we oogleden, hoe werken de hersenen, wat is het grootste orgaan in mijn lichaam? Leert kinderen hun eigen lijf leren kennen: waar het van gemaakt is, hoe het met de buitenwereld communiceert maar ook hoe het zich tegen infecties verdedigt en zich ontwikkelt. Bedoeld voor kinderen, maar ook heel leerzaam voor volwassenen!
iOS | Gratis

Visible Body heeft een hele reeks prachtige apps over anatomie, fysiologie en specifieke onderdelen als spijsvertering, ademhaling, voortplanting, urologie, hersenen en zenuwen. De meeste apps zijn er alleen voor iOS, maar de anatomieatlas en Anatomie en Fysiologie zijn er ook in Android-versie (voor tablet). De apps kosten vanaf € 5,99 tot meer dan € 30,00 voor de anatomieatlassen.

The human body – beschrijft 300 onderdelen van de menselijke anatomie, elk geïllustreerd met afbeeldingen in kleur en teksten over de functie van het onderdeel. Zeer toegankelijk voor leken.
iOS | € 1,79

Visual Anatomy (Lite) – Bevat 20 afbeeldingen met meer dan 300 interactieve plekken waaronder je meer informatie vindt. De volledige versie bevat zelfs 81 plaatjes met meer dan 700 interactieve plekken.
iOS | Gratis; Pro iOS | € 1,79

3D Brain – een app waarmee je kunt draaien en inzoomen op interactieve hersenstructuren. Je krijgt informatie over de functies, stoornissen, schade aan de hersenen, case studies en links naar onderzoek.
iOS | Gratis

Virtual Heart – Bekijk het menselijk hart en de activiteit wanneer het klopt met een bepaalde snelheid.
iOS | Gratis

BodyParts – een app waarmee je de Engelse en Latijnse benamingen van lichaamsdelen kunt leren. BodyParts laat schematische tekeningen van het menselijk lichaam zien. De app is Engelstalig en kost iOS | €2,69.

iMuscle – een mooie app die informatie geeft over ons spierstelsel en die informatie koppelt aan animaties. Je kunt op elke spier of spiergroep inzoomen en deze 360° draaien.
iOS |  € 1,79

Powers of minus 10 – Bone – Bekijk botten in ons lichaam, kijk tot op celniveau hoe botbreuken helen en leer over de bijzondere cellen in het beenmerg.
iOS | € 0,89

Life in the Womb – een werkelijk prachtige app die de ontwikkeling van de foetus in de baarmoeder laat zien in foto’s, animaties en interactieve 3D functies.
iOS | € 4,49

Op DigitaleZorgGids kun je nog veel meer apps over het menselijk lichaam vinden. De meeste zijn in het Engels, dus zoek vooral op Engelse termen voor lichaamsonderdelen. Bijvoorbeeld de zoekterm Visual Body levert nog veel meer apps op, ook voor Android.

©2014 Harriët Messing

Dit artikel is eerder verschenen op DigitaleZorgGids.

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s