ZORGdotCOM

Communicatieadvies + Tekst

7 handige apps die je helpen voldoende te drinken 28 augustus 2014

Filed under: eHealth,Ouderenzorg — harrietmessing @ 7:00 am
Tags: ,

5 Doppers 14,5x8 300De zomer is weer lekker warm dit jaar. Zelf merk ik ook wel eens dat ik vergeet voldoende te drinken. Vooral als ik geconcentreerd zit te werken of op pad ben. En dat ondanks mijn trouwe Dopper. Zelf drink ik vooral thee, maar alle vloeistoffen die je drinkt tellen mee. Afwisseling is bovendien goed. Gelukkig zijn er verschillende gratis en betaalde apps die me eraan kunnen herinneren goed te drinken. Bijkomend voordeel is dat ik meteen even een pauze pak als ik ingespannen zit te werken.

WaterTrakr Freemium – (Engelstalig) baseert je drinkschema op geslacht, gewicht en beweegtijd. Je kunt aanpassen hoe groot je waterglas of -flesje is. De app geeft je een reminder en een statusbar geeft aan of je op schema zit.
iOS | Gratis

Plant Nanny – is naar eigen zeggen een zeer populaire app die in 2013 meest populaire app in de app store was. De app laat je op een leuke manier water drinken door iedere keer dat je drinkt een virtuele plant te laten groeien. Je kunt zelf reminders instellen en je vrienden op Facebook laten weten hoe het je vergaat. Verder is de app in vergelijking met Water Alert Pro nogal beperkt. Lijkt me vooral geschikt voor kinderen.
iOS | Gratis

Water Alert Pro – (Engelstalig) is al weer een stukje uitgebreider en biedt je de mogelijkheid om voor elke dag verschillende drinkschema’s op te zetten en zoveel reminder aan te maken als je wilt. Ook de inhoud van je waterglas- of fles kun je zelf aanpassen (in ml). Geeft in een badge aan hoe je ervoor staat en biedt allerlei overzichten die je ook aan jezelf kunt mailen. Je kunt je data backuppen in iCloud. De meest uitgebreide app en als enige niet gratis.
iOS | € 0,89

Drinking Water – is een simpele app die bijhoudt hoeveel je drinkt en je reminder stuurt. Je kunt per dag en per maand zien hoeveel je hebt gedronken.
Android | Gratis

CarboDroid – is een simpele app die bijhoudt hoeveel je drinkt en je reminder stuurt. Je kunt per dag en per maand zien hoeveel je hebt gedronken (ook in ml).
Android | Gratis

Hydro Drink Water – biedt reminders, stelt een dagelijks doel (op basis van je geslacht, gewicht, beweegpatroon en buitentemperatuur) voor en biedt overzichten/statistieken per dag en per maand en logs. Hoeveelheden kun je instellen in ml. De meest uitgebreide app die ik in Google Play heb kunnen vinden.
Android | Gratis

Een speciale plek verdient Obli, een toepassing die ervoor zorgt dat vooral ouderen en patiënten voldoende drinken. In de thuiszorg wordt deze toepassing inmiddels al gebruikt.

Obli – is een apparaat dat je op je aanrecht zet, plus een website/app. In de ochtend zet je een fles of karaf met water of een andere vloeistof in Obli. Obli herinnert je door middel van kleuren eraan te drinken. Een glas gedronken: Obli wordt weer groen! Een kopje koffie of thee? Druk op de plus-knop. Op de Obli kan je zien hoeveel jij of een huisgenoot gedronken hebt en nog moet drinken. Als mantelzorger kun je via internet of een app op de tablet het drinkgedrag van je partner, kind, vader of moeder inzien. Ook voor de mensen van de thuiszorg is Obli geschikt om een oogje in het zeil te houden.
Obli Basic € 89,00 excl. karaf
Obli Internet € 149,00 excl. karaf

©2014 Harriët Messing

Dit artikel is eerder verschenen op DigitaleZorgGids.

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s