ZORGdotCOM

Communicatieadvies + Tekst

Nudge Coach helpt zorgverleners data van wearables in te zetten 22 december 2014

Filed under: eHealth — harrietmessing @ 7:00 am

Nudgeapp_Nudge (iOS | Android | Gratis) is een in de VS populaire gezondheids- en fitness app die gegevens van vochtinname- en afgave, voeding, beweging en slaap in een persoonlijk dashboard bijeen brengt  vanuit de trackers die je al gebruikt, zoals Sleeptime, Moves, Runkeeper of Jawbone. Recent lanceerde het bedrijf Nudge Coach, de eerste tool (voldoet aan de regels van HIPAA) die zorgverleners in staat stelt data te analyseren patiënten die Nudge gebruiken.

Nudge Coach is een web-based platform dat feedback op maat levert vanuit de geanalyseerde data zodat zorgverleners hun patiënten advies en ondersteuning kunnen bieden op gevonden probleemgebieden (nudging). Het platform heeft ook een private-messaging tool waarmee de zorgverlener direct en één-op- één met patiënten kan communiceren en real-time feedback kunnen leveren.

Het platform is in staat data te interpreteren uit de vier gemonitorde gebieden en dit te combineren in één score, ‘the Nudge Factor’, waarmee zorgverleners een gedetailleerde momentopname krijgen van de algehele gezondheidstoestand (op die vier gebieden) van hun patiënt.

“Nudge Coach zet de toon voor hoe we met data van wearables om moeten gaan. We weten dat meer dan een derde van de smartphonegebruikers mHealth apps gebruikt end at dit aantal tegen 2017 meer dan 50 procent zal zijn”, zo zegt het persbericht van de makers. “Door het mogelijk te maken dat gezondheidsprofessionals de gebruikersgegevens analyseren, ontstaat een nuttigere en betekenisvollere interactie met die data, wat voor de gebruiker een grote toegevoegde waarde biedt.”

Nudge Coach kost 20 (starter) tot 50 dollar (pro) per maand. De app voor de consument is gratis.

Een mooi voorbeeld van hoe zorgverleners mHealth in kunnen zetten bij preventie en leefstijlbegeleiding van hun patiënten.

©2014 Harriët Messing

Dit artikel is eerder verschenen op DigitaleZorgGids.

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s