ZORGdotCOM

Communicatieadvies + Tekst

Wie ben ik 6 september 2010


Fotografie: Bernadette de Prins

Harriët Messing

Ik ben een enthousiaste, voortvarende en professionele communicatieadviseur en tekstschrijver met een brede ervaring in verschillende branches en landen en met MT- en managementervaring in de kinderopvang. Mijn insteek bij alles wat ik doe, is de behoeften van de gesprekspartner (doelgroep) leren kennen, dialoog, luisteren, verbinden, waarde toevoegen, win-win creëren en bovenal kennis en informatie delen. Dat laatste doe ik onder andere met het blog op mijn website.

Ik volg met veel interesse en gedrevenheid de omslag naar klantgericht denken in de zorgsector. Iedereen in de zorg is daar op zijn eigen manier en vanuit zijn eigen achtergrond mee bezig. Bij patiëntgerichtheid gaat het om meer dan het benoemen van klantgroepen en het optimaliseren van processen. Het gaat vooral ook om de houding van de zorgverlener (inlevingsvermogen en compassie, tijd en aandacht), plus de dialoog en samenwerking met de ‘zorgklant’  in het hele proces (participerende geneeskunde). Van het eerste contact tot en met de nazorg.  En van inrichting van het zorgtraject tot en met evaluatie. Op mijn blog schrijf ik over wat me opvalt, bevalt en tegenvalt aan omslag naar de markt in de zorgsector. De focus is echter altijd: waar lukt het wel om samen en in dialoog met de klant de zorg te verbeteren.

Verder ben ik actief als Voorzitter van de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging en als teamlid van Compassion for Care.

Advertenties
 

3 Responses to “Wie ben ik”

 1. Dag Harriet, je bijdrage in Medicalfacts gelezen.
  Ik nodig je uit om deel te nemen aan http://www.deeljezorg.nl.
  Het EPD heeft uiteraard brede belangstelling van onze ‘achterban’ , lees patiënten/cliënten. Waar het allemaal om draait eigenlijk.

  Vriendelijke groet,

  Steven Haverkamp.

 2. Beste Harriet,
  ik ga je op twitter met belangstelling volgen. We hebben overeenkomsten m.b.t. wat er in het domein zorg gebeurd.
  Groet,
  Rob


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s